Over mij

Aangenaam!

Mijn naam is Adèle Janssen-Peeters. Opgegroeid in een ‘hoedenfamilie’ en zelf enthousiast hoofddekseldraagster, is mijn passie voor hoeden uitgemond in het zelf ontwerpen en maken ervan. Om mij in het vak te bekwamen heb ik cursussen gedaan bij Riet van Oyen in Eindhoven en ben ik later lessen gaan volgen bij Marianne Jongkind in Soest.

Ik blijf mijn kennis van het ambacht verfijnen door nationale en internationale masterclasses en cursussen. Zo heb ik in 2016 een masterclass gevolgd bij Ian Bennett, de hoedenmaker van de Britse koningin Elisabeth. Een jaar eerder volgde ik er een bij Bridget Bailey, een bekende Engelse hoedenmaakster, gespecialiseerd in bijzondere technieken voor zijde en sinamay. Als lid van de Nederlandse Hoedenvereniging blijf ik de ontwikkelingen op hoedengebied in binnen- en buitenland volgen.

Exclusieve dames- en herenhoeden

Natuurlijk heb ik altijd een mooie collectie op voorraad, maar een bijzonder ontwerp bedenken en maken is voor mij steeds weer een nieuwe uitdaging. Alle hoeden worden met de hand gemaakt. Dit betekent dat u een hoed op maat en naar uw wens kunt laten maken, die past bij uw persoonlijkheid, uitstraling en kleding. Ik ben altijd even trots op het resultaat – en ik hoop dat de eigenaar diezelfde trots voelt als hij of zij rondloopt met een door mij gemaakt hoofddeksel! Op deze site staat een afwisselende verzameling van de bruidshoeden, designhoeden, hoeden voor dagelijks gebruik, et cetera. Doe met deze voorbeelden vooral inspiratie op voor uw zoektocht.

Interesse?

Ik werk vanuit mijn atelier aan huis in Asten, Noord Brabant. Interesse in een mooie, persoonlijke hoed? Kom eens langs! De koffie staat klaar. Neem gerust contact met me op, en wie weet heeft ook u straks een uniek hoofddeksel in uw bezit.

Hartelijke groet en tot ziens!
Adèle